Top Locaties Rotterdam

De Erasmusbrug

Een brug is in de eerste plaats een manier om een watergeul of een spoorlijn over te steken – maar dit dramatische deel van het Rotterdamse landschap is een symbool van de ontwikkeling die de stad doormaakte van zompige havenstad tot kosmopolitische hotspot. Een 2.631 ft lang (802 m) kabelbaanwonder over de Nieuwe Maas verbindt het noordelijke en zuidelijke deel van de agglomeratie. Hij werd ontworpen door de Nederlandse architect Ben van Berkel, werd voltooid in 1996, en valt op door de centrale pyloon van 456 voet (139 m) die de lengte ondersteunt – een sierlijke reus die de Erasmusbrug de bijnaam “De Zwaan” heeft bezorgd.

rotterdam kop van zuid

De Markthal

Rotterdam vindt zijn moderniteit ook in zijn belangrijkste overdekte markt (markthal.klepierre.nl). De Markthal is een broeinest van menselijkheid in het weekend, als de vruchten, groenten, olijfolie, kazen en andere lekkernijen er gretig aftrek vinden – maar ook alleen al om de aantrekkelijkheid van het ontwerp is het een bezoekje waard. Hier staat een complex, geopend in 2014, dat lijkt op een groot hoefijzer van staal en glas. Met Nederlands vernuft herbergt het ook kantoren, appartementen en hedendaagse kunstwerken, waardoor het veel meer is dan een plaats om aardappelen te kopen.

Het Museum Boijmans Van Beuningen

Indrukwekkende steden hebben indrukwekkende kunstmusea. Zo blijkt het ook met Rotterdam en dit intrigerende doolhof van doeken en creativiteit (boijmans.nl). De collectie loopt van de 15de eeuw tot nu, maar vindt een bijzondere groef in de vormbrekers van de 19de en 20ste eeuw – Monet, Kandinsky, Dali en Munch zijn er allemaal. Evenals Van Gogh, in de vorm van zijn typisch kleurrijke maar toch sombere (1888) Portret van Armand Roulin – het bewijs dat je niet naar Amsterdam hoeft om een glimp van deze Hollandse meester op te vangen.

Parkheuvel

Rotterdam heeft veel uitstekende restaurants, maar het mooiste is misschien wel deze tempel van de keuken (parkheuvel.nl/nl), die momenteel twee Michelin sterren heeft onder de voogdij van sterrenkok Erik van Loo. Voor al zijn hoogstaande gastronomie is het (relatief) betaalbaar – de prijs van een driegangenlunch is vastgesteld op € 57,50. Gasten kunnen ook het hele weelderige varken nemen via een acht-gangen diner menu, zwaar op rundvlees, oesters, slakken en kip, voor € 140.

Pannenkoekstraat

Er zijn verschillende gebieden in Rotterdam waar je iets kunt drinken, waarbij vooral de cafés en bars van de Oude Haven schilderachtig zijn. Toch is er veel te zeggen voor de steeds trendy Pannenkoekstraat, die zich net ten noorden van de waterkant uitstrekt. Hier vind je onder meer Pix (levelrotterdam.nl), een oase van pintxos met kleine hapjes en pittige cocktails, waar je kunt kletsen en nippen te midden van jeugdige locals.

Bron: Taxi Rotterdam Zuid

Nieuwste blogs