Werkplaats verwarming

Doordat infrarood verwarming heel direct de werkplaats in een bedrijf of garage verwarmt, bespaar je ook gelijk op de energiekosten. Je hoeft immers niet de hele ruimte van een industrieel pand te verwarmen. Alleen daar waar gewerkt wordt en de warmte gewenst is.

Korte golf infrarood werkplaats kachels hebben het voordeel dat ze geen opwarmtijd nodig hebben. Je voelt direct de instant warmte zodra je de elektrische heater aanzet.Hiermee bespaar je ook op de kosten. De temperatuur regel je eenvoudig met een thermostaat.

Door de gerichte infrarood verwarming bespaar je al snel 70 tot 80% op de bedrijfskosten. Een infrarood verwarming werkplaats heeft geen onderhoud nodig, ook daar bespaar je op de kosten. Vraag ons naar de mogelijkheden om jouw werkplaatsen met infrarood te verwarmen.

Infrarood verwarming van Industriele verwarming werkt volgens het principe van de zon. Je kan het vergelijken met een raam waardoor de zonnestralen naar binnen vallen. De zon verwarmt de objecten in de ruimte zonder daarbij grote luchtverplaatsing te genereren.

Hetzelfde effect heeft infraroodstraling, maar dan zonder de schadelijk uv-straling. De korte golf infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar direct de mensen en objecten en die zich in het warmtebereik bevinden.

De objecten in de bedrijfsruimte zoals vloer, muren, apparatuur en werkbanken houden de infraroodwarmte vast. En weerkaatsen deze teven opnieuw de ruimte in. Daardoor voel je van alle kanten de aangename temperatuur.

Korte golf infraroodstraling van industriele verwarming is niet gevoelig voor windbewegingen en zal dus niet wegwaaien zoals bij een lucht verwarming systeem.

Levensduur elektrische werkplaats verwarming

De infrarood elementen van de industriële elektrische verwarming hebben een levensduur van 5.000 tot 7.000 uren. Dit berekent bij een volledige output en op vol vermogen. Daarbij zeggende dat de heaters nooit constant op vol vermogen branden.

Om nog goedkoper uit te zijn, regel je de werkplaats verwarming met onze Energy Comfort Controller waardoor ze een nog langere levensduur hebben. De temperatuur kan je per ruimte regelen met een thermostaat.

Desgewenst kunnen de thermostaten met tijdschakeling worden gebruikt. Alsmede digitale thermostaten die je met de smartphone app bedient. Thermostatische regelingen is bewezen dat dit bijdraagt aan de energiebesparing.

De werkplaats verwarming van Industriele verwarming worden geleverd met een stevige ophangbeugel. Standaard zijn de infarrood heaters voorzien van ophangpunten voor pendelmontage aan bijvoorbeeld kettingen of kabels. Vraag onze installatie service om jouw infrarood heater te monteren. 

Een goed binnenklimaat is van belang in zones waar assemblage plaatsvindt en waar tevens de medewerkers stil zitten. Doelgericht verwarmen van werkplaats met een verwarming bedrijfshal is daarvoor de oplossing.

Industriele verwarming Nederland
Industriele verwarming België

Nieuwste blogs