Nieuwe verwarming kopen

Een huis verwarmen kan op verschillende manieren. Kies voor een milieubewuste vorm zonder gebruik van fossiele brandstoffen, maar middels groene elektriciteit. Om een goede keuze te maken dien je met verschillende factoren rekening mee te houden. 

Zoals de isolatiewaarde van de woning, het verbruik, de indeling, esthetische eisen en budget. De meest voorkomende vormen om een woning duurzaam te verwarmen zijn met de moderne warmtepomp of infrarood verwarming. Een combinatie van beide zien we ook vaak. 

Een warmtepomp heeft echter het nadeel dat de installatie hogere kosten met zich meebrengt. Het is erg kostbaar is. Daarnaast heeft een warmtepomp onderhoud nodig en heeft een kortere levensduur dan een infrarood verwarming. 

Een ir verwarming heeft geen onderhoudskosten, de installatie is snel en eenvoudig. Daarnaast zijn infrarood panelen veel zuiniger in verbruik. Bovendien zijn infrarood panelen verkrijgbaar in diverse prachtige opvallende en onopvallende designs.

De moderne infrarood verwarming

De moderne elektrische verwarming van Infraroodpaneel warmt op een andere manier woning of kamer op. Niet de lucht wordt verwarmd, zoals bij een centrale verwarming het geval is, maar de objecten en mensen worden direct verwarmd. 

De objecten zoals muren, vloer en meubels houden de warmte lang vast. Tevens weerkaatsen de lange golf infrarood stralen op alles in de kamer. Als jij je in het stralingsbereik bevindt voel je van alle kanten de heerlijke warmte. 

Doordat de werking van de nieuwe infrarood verwarming anders is dan traditionele verwarming hoef je de thermostaat niet zo hoog te zetten. Bij een conventioneel systeem zet je de temperatuur al snel naar 20 tot 21,5 graad, bij ir verwarming is dit 17 tot 19 graden. 

Je ervaart hetzelfde warmte comfort. Bij iedere graad die je lager zet ten opzichte van een cv ketel bespaar je al 6% op de energiekosten. Door een slimme thermostaat te gebruiken kan je bovendien het verbruik halveren, omdat het paneel niet constant aan hoeft te staan. 

Met de moderne infrarood verwarming kan je ook heel gericht een zone of ruimte verwarmen. Ook geschikt als bijverwarming bij het huidige verwarmingssysteem. De warm water voorziening regel je eenvoudig met een hr eco-ketel. Vraag een vrijblijvende offerte aan bij Infraroodpaneel.

Nieuwste blogs